Krachtige
No-nonsense
communicatie

Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek

TETSKE maakt deel uit van het projectteam van het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA). Onze verantwoordelijkheid omvat alle communicatie vanuit DOA, evenals de creatieve organisatie van diverse campagnes.

Op 14 september 2023 onderging DOA een herlancering. Eerder werkten we al samen met het projectteam van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD), dat in 2017 begon met de voorbereidingen. Het projectteam werkt graag met ons samen vanwege onze directe communicatiestijl en creatieve aanpak. Dankzij onze creativiteit en flexibiliteit werken we al sinds de oprichting nauw samen met DOA.

Voor de lancering van het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek bedachten we een symbolisch gebaar: het planten van een boom bij Winterwarm in Winterswijk. Deze boom staat symbool voor een duurzame toekomst voor bedrijven en weerspiegelt het groene karakter van DOA. Net zoals de boom groeit, groeit ook het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek. Geïnspireerd door dit symbool lanceerden we een campagne waarbij we mokken uitdeelden met Flower Fun zaden en een flyer van DOA. De mok blijft op ieders bureau staan, terwijl de zaden, net als de boom, geplant kunnen worden.

De ambitie van Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek is om tegen 2030 de CO2-uitstoot in de regio met 60% te verminderen en te streven naar een circulaire economie die voor 50% is gerealiseerd. Het bedrijfsleven in de Achterhoek speelt hierin een cruciale rol. Het organiseren van effectieve en efficiënte duurzaamheidsmaatregelen is niet altijd eenvoudig voor ondernemers. Daarom is het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek opgericht, waar experts beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden.

Om de juiste doelgroep te bereiken, hebben we een volledig nieuwe huisstijl ontwikkeld, gericht op individuele bedrijven (detailhandel en industrie) en bedrijvenparken of ondernemersverenigingen. Ons team voert alle communicatietaken uit voor DOA, waaronder strategiebepaling, vormgeving, het schrijven van teksten, interviews, websitebeheer, social media, digitale nieuwsbrieven en het verzorgen van video- en fotografie tijdens campagnes en evenementen.