Krachtige
No-nonsense
communicatie

Industriele Kring Lochem en Techniekdag

Voor deze belangrijke lokale industriële kring in Lochem zijn wij verantwoordelijk voor ledenvergaderingen, verenigingsmanagement, communicatie, websitebeheer en de complete organisatie van de Techniekdag. Op de jaarlijkse Techniekdag gaan alle leerlingen uit groep 8 van basisscholen uit de gemeente Lochem op bezoek bij diverse bedrijven om kennis te maken met techniek. Wij gingen in gesprek met Nico Groen, hij is de kersverse voorzitter van de IKL.

 

Kun je kort wat vertellen over jezelf en je rol bij de IKL?
Ik ben al ruim 37 jaar werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur bij Groen&Heesen adviseurs voor mens en organisatie. Naast mijn werk vind ik het belangrijk om betrokken te zijn bij lokale initiatieven. Maar liefst tien jaar ben ik voorzitter geweest van Lochem Energie. Daarnaast ben ik actief geweest bij Stichting Boekhandel Lovink en ben ik jarenlang voorzitter van het bestuur van Nivora (o.a. SafanDarley) geweest. Sinds kort mag ik me dus inzetten voor de Industriële Kring Lochem, een mooie uitdaging.


Hoe is de samenwerking met TETSKE tot stand gekomen?
We zijn bij TETSKE terecht gekomen omdat jullie voorganger Susan Hofs stopte. Susan heeft TETSKE bij ons aanbevolen. Omdat wij heel fijn met Susan hebben samengewerkt vertrouwden wij op haar advies. En terecht! Want ze heeft het naadloos overgedragen aan TETSKE waardoor we direct verder konden. Daarnaast vinden wij het belangrijk om het lokaal te houden. Wij zijn een Lochems clubje en TETSKE een echt Lochems bedrijf. DE perfecte match.


Wat is voor jullie de meerwaarde van TETSKE?
De meerwaarde zit in de inhoud. Er wordt goed nagedacht en meegedacht. Bij andere partijen leidt dit vaak tot allerlei overleggen. Bij jullie juist niet! De dingen worden niet groter gemaakt dan ze hoeven zijn, het blijft praktisch. Daarnaast hebben jullie eigenlijk geen instructie nodig. TETSKE kan zich goed in ons verplaatsen en weet hoe wij over zaken denken. Dus ik krijg nooit iets te lezen of voorgelegd waarvan ik denk: tja wat moet ik hier mee? Ik krijg alleen de stukken te zien waar ik iets mee moet en de rest wordt op de achtergrond geregeld. De samenwerking verloopt in één woord soepel.


Jij hebt ons voorgesteld aan Ooa, wat heb je tegen hen gezegd?

Bij TETSKE word je totaal ontzorgd. Het gehele pakket zit bij jullie goed. Niet alleen de administratieve ondersteuning, maar jullie verplaatsen je ook in de opdrachtgever. Je weet wat jezelf kunt afhandelen en welke zaken belangrijk zijn om met het bestuur op te nemen. Praktisch en concreet zijn ook twee woorden die ik destijds heb laten vallen. En niet te vergeten: inhoudelijk altijd goed.

 

Wij mogen in opdracht van de IKL jaarlijks de Techniekdag organiseren. Hoe vind je dat wij de organisatie van dit evenement oppakken?
Jullie zorgen dat de bedrijven betrokken zijn bij deze dag! Het gevaar is snel dat bedrijven het neerleggen bij marketing of personeelszaken, waardoor het op de werkvloer niet gaat leven. Maar door de manier waarop jullie het contact onderhouden blijven de bedrijven betrokken. Ik weet toevallig dat een aantal jongens die contactpersoon zijn, het echt op de agenda houden binnen het bedrijf. Dat komt zeker ook omdat jullie ze actief betrekken en motiveren. Dus het werkt naar de scholen, leerlingen en ouders. Maar het werkt ook naar die bedrijven. En dat is voor de IKL belangrijk.
De dag zelf loopt ook altijd gesmeerd. Alle materiaal is er op tijd, de wethouder staat er en de zaal is aangekleed. Het organisatorische stuk is perfect geregeld, maar daar ben je bij TETSKE eigenlijk altijd wel zeker van. 


Waarmee hebben wij jullie verrast?
In verband met Corona kon de Techniekdag niet doorgaan. Dit had er ook toe kunnen leiden tot jullie gezegd zouden hebben: de essentie van dit evenement zijn de bedrijfsbezoeken, dat kan niet door gaan dus we moeten er maar van af zien. Dat was de meest voor de hand liggende reactie geweest maar jullie hebben het juist creatief omgebogen. Er is een volwaardig alternatief neergezet met een mooi magazine en een interactief lesprogramma op school. Dit is heel goed uitgevoerd en positief ontvangen. Dat is typisch TETSKE; zich ergens in vastbijten en niet zomaar loslaten.