Krachtige
No-nonsense
communicatie

Provincie Gelderland

Marijke Wiegers is coördinator van de Buurtbusverenigingen in de provincie Gelderland. “Alle chauffeurs die op deze buurtbussen rijden doen dit vrijwillig”, vertelt Marijke ons. Daarom is het extra belangrijk dat zij goed gefaciliteerd worden en hier zorgt zij voor. “Met maar liefst 650 vrijwilligers wordt er een complete dienstregeling gereden”. Om hen te bedanken wordt er elk jaar een Buurtbusdag georganiseerd. Evenementenorganisatie, dat is ook precies waar onze wegen elkaar weer kruisten. Want Marijke is een ‘oude bekende’ van ons. We hebben elkaar ruim vier jaar geleden ontmoet tijdens de Prinsjesestafette. We horen jullie denken, de Prinsjesestafette? Wat was dat ook alweer? Daarom zullen we nog even kort terugblikken op dit event. 

 

Gekoppeld aan Prinsjesdag vindt jaarlijks het Prinsjesfestival plaats in Den Haag. In 2018 was Provincie Gelderland partner van dit evenement. De provincie heeft natuurlijk de Nijmeegse Vierdaagse, het grootste wandelevenement ter wereld. Daarom werd er een kleine Vierdaagse georganiseerd: de Prinjesestafette. Burgemeesters en wethouders uit Gelderland wandelden in tien etappes van Nijmegen naar Den Haag. Per etappe konden honderd wandelaars gratis meelopen. Wij mochten als supportteam ondersteunen bij de Prinsjesestafette. Wij hebben de etappes in goede banen mogen leiden, gezorgd voor de catering onderweg en waren het eerste aanspreekpunt voor de wandelaars. 

 

“Ik vond het erg fijn samenwerken met jullie”, vertelt Marijke. “Ik ontmoette twee enthousiaste meiden die het super hadden georganiseerd. Ik dacht: daar wil ik nog een keertje mee samenwerken. Daarom ben ik TETSKE blijven volgen en toen ik de Buurtbusdag mocht organiseren wist ik jullie direct te vinden”.  

 

Hoe kijk je terug op de samenwerking? 
‘De samenwerking was echt top’. Meedenken, proactief, niet denken in problemen maar altijd in oplossingen en laagdrempelig. Dit is zo maar een greep uit de woorden die Marijke gebruikt om onze samenwerking te beschrijven. “Eigenlijk kan ik alleen maar positieve punten opnoemen”, zegt Marijke lachend. “Alles ging gewoon van een leien dakje”. 

 

 Wij kijken ook terug op een hele fijne samenwerking. Marijke, bedankt voor deze ontzettend leuke opdracht.