Krachtige
No-nonsense
communicatie

VVD Lochem

“Alles rondom communicatie en het creatieve kunnen we gewoon heel fijn aan jullie overlaten. Ik noem jullie ook wel mijn creatieve brein.”

 

Als raadslid van de VVD in Lochem is Jan de Vries de afgelopen periode de spil in al het contact met TETSKE geweest, hoog tijd om hem naar zijn ervaringen te vragen!


Jan, kun je kort wat over jezelf vertellen?

"Mijn naam is Jan de Vries en ik ben samen met mijn vriendin woonachtig in het buitengebied van Laren. Sinds 2016 lid van de VVD Lochem. Daar ben ik in 2018 begonnen als raadslid, en afgelopen periode fractieondersteuner geweest maar vanaf maandag (30 mei 2022) weer raadslid omdat de verkiezingen achter de rug zijn." 


Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“De fractie wilde voornamelijk een slag maken in professionaliteit in de communicatie en uitstraling. Voor een vergadering met de fractie destijds kwamen wij terecht in het pand, waar TETSKE toen net naar toe was verhuisd. Zo werden we aan elkaar voorgesteld en bleek dat TETSKE hierin de perfecte partner was." 

De afgelopen periode was je de schakel tussen TETSKE en de fractie van de VVD. In jouw rol als raadslid en later als fractieondersteuner was je hierin verantwoordelijk voor de communicatie in de breedste zin van het woord, vooral richting de gemeenteraadsverkiezingen. Je schakelde onze hulp in. Hoe heb je dit ervaren?

“Wat we samen hebben gedaan de afgelopen tijd is vooral het opnieuw opzetten van de website, social media, filmpjes om de fractieleden en ondersteuners in beeld te brengen, advertenties, nieuwsbrieven voor leden etc. Ik ben daarbij denk ik de Linking pin geweest tussen jullie als TETSKE en de VVD Lochem. Wij willen de samenwerking en ook de communicatie continueren. Dus ook na de gemeenteraadsverkiezingen in beeld blijven. Waarin we veelvuldig willen blijven communiceren naar onze kiezers en potentiële kiezers. De klik is naar mijn idee heel belangrijk en die is gewoon goed met jullie. Het type mens en de aanpak spreekt aan. En ik ben een heel loyaal persoon, dus als iets goed loopt dan blijf je daar. Vaak is een half woord genoeg en begrijpen jullie mij al."

 

"Ik ben gewoon te lui om zelf na te denken en dat doen jullie heel fijn voor mij’ grapt Jan. ‘Ofja lui, misschien te druk om met allerlei randzaken bezig te zijn maar jullie zijn ook gewoon mijn creatieve brein."Jouw creatieve brein, we voelen ons vereerd!
Als je kijkt naar onze aanpak, wat is je dan het meest bijgebleven?

"‘Afspraak is afspraak!’ Deadlines worden gewoon gehaald terwijl er bij ons ook altijd nog een correctie ronde overheen gaat, want iedereen vindt er wel wat van binnen de politiek ;) Jullie snappen wat we dan veranderd willen hebben en hebben dit dan in een mum van tijd zo aangepast. Alles rondom communicatie en het creatieve kunnen we gewoon heel fijn aan jullie overlaten."

Wat vond je het leukst wat we tot nu toe voor jullie hebben gedaan?

“Van ons krijgen jullie veel vrijheid en ruimte om eigen initiatieven in te brengen en die vind ik dan meestal ook het leukst. Zoals de optie die jullie opperden om met Infograpics te werken in ons verkiezingsprogramma, dat is gewoon vernieuwend en iets waar wij zelf niets van weten. Ook de dingen die het langst mee gaan en die het grootste bereik op de langere termijn hebben, vond ik erg leuk. Zoals de filmpjes van de fractie, die jullie hadden bedacht ver voorafgaand aan de verkiezingen om de kiezers te laten weten wie die fractie nou is. Deze filmpjes kunnen we nog een lange tijd inzetten. Zo blijven we in beeld en worden we een beetje bekend onder de inwoners van onze Gemeente.”